05 noiembrie 2010

Review: Uncharted 2: Among Thieves

Dupa succesul de care s-a bucurat Uncharted: Drake's Fortune in 2007, unul dintre cele mai bune jocuri de PS3 existente, cei de la Naughty Dog ne-au pregatit un sequel care se pare ca isi va intrece ,,parintele", dar sa vedem:
 
Gameplay:

Uncharted 2 este un joc Action-Adventure care te pune in pielea unui tip, foarte de treaba, combinatie intre Indiana Jones si Lara Croft(masculin) numit Drake Nathan. Gameplay-ul seamana foarte mult cu cel din prima aventura a lui Drake, rezumandu-se la lupte si explorare condimentata cu puzzle-uri excelente, toate elementele fiind imbunatatite fata de predecesor. Cover-ul este realizat perfect, toate zonele prin care vei trece fiind structurate in avantajul tau. Nivelurile iti ofera o mare varietate de posibilitati de a aborda o lupta, asa ca daca iti place sa stai ascuns dupa ceva si sa elimini adversarii unul cate unul o poti face, dar daca vrei sa fii un Rambo si sa te arunci in inamici descarcand incarcator dupa incarcator nu va exista nicio problema.
Suporter al Stelei, dupa un Steaua-Dinamo
Esti limitat la doua arme si cateva grenade, ca doar esti un aventurier si nu vreun Duke Nukem, o arma single-handed si una two-handed putand fi purtate de Nathan de-alungul calatoriei, deci va trebui sa iti folosesti din plin abilitatile de catarare cu care esti inzestrat. Partea de stealth a jocului este inspirata din Assassin's Creed(daca stai ascuns si ataci un inamic fara ca el sa te vada il vei dobori intr-un mod cat se poate de silentios), dar este implementata foarte bine in gameplay.

Cea mai interesanta parte de gameplay este reprezentata de puzzle-uri. Acestea sunt-mai putine de aceasta data din cate am vazut- pe cat de geniale, pe atat de intuitive,asa ca nu devin stresante si pot fi rezolvate fara prea mare bataie de cap.
Pe vine
Cei care au jucat primul Uncharted stiu ca eroul nostru se confrunta pe atunci cu adversari foarte inteligenti, care stiau sa se ascunda, foloseau grenade si tot felul de tactici care iti puneau probleme, vor fi incantati sa auda ca AI-ul advers din Among Thieves este foarte bine pus la punct si in unele situatii, chiar mai dificil de intrecut. Daca AI-ul care iti sta in cale este atat de bun, atunci cel care te ajuta este de-a dreptul fenomenal, in unele momente ale jocului simtind ca joc de fapt co-op deoarece partenerii de ,,afaceri" alaturi de care te vei distra gandesc si actioneaza precum oameni adevarati.
Prin joc gasesti tot felul de comori ce iti ofera medalii si acces la chestii interesante precum concept art-uri, video-uri si chiar ,,parole", de exemplu un cod care iti ofera munitie infinita, totusi acestea sunt bine integrate si nu devii niciodata invincibil datorita lor.
Grafica jocului este absolut exceptionala, producatorii punand mare accent pe detalii, fiecare pixel fiind pus in evidenta la toate exploziile sau animatiile.
Sunetul se ridica si el la nivelul asteptarilor, o explozie sau o bufnitura dandu-ti fiori, muzica foarte bine aleasa, iar prestatia celor care si-au daruit vocile personajelor excelenta.

Multiplayer:


Multiplayer-ul este simpatic, cu multe moduri precum Team Deathmatch, Elimination, Capture the Treasure(in alte jocuri numit Capture the Flag) si Zone Control .Cu punctele pe care le acumulezi in meciurile multi poti cumpara diferite abilitati: reincarci mai rapid arma, poti cara mai multa munitie etc. Co-op este si el foarte bine realizat, unul din modurile acestuia fiind Survival: imrpreuna cu cativa prieteni incercati sa rezistati hoardelor de inamici care apar de peste tot. Partea proasta a co-op este reprezentata de cateva bug-uri de care cei care vor sa se distreze pe seama ta pot profita din plin. Mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa nu pot iesi dintr-o camera deoarece un ,,smecher" statea in usa blocand-o si razand de mine... Totusi, multiplayer-ul este foarte bine realizat si ofera o durata mai mare de joaca pe langa cele 10-11 ore din singleplayer.

Story:
Iar nu mai avem nimic in frigider?

Evenimentele din Among Thieves se petrec la distanta de doar un an de cele din Drake's Fortune si il prezinta pe Nate impreuna cu cativa amici incercand sa gaseasca si sa fure comoara de pe vasul lui Marco Polo(ultimul din cele 14 care plecasera). Povestea este foarte originala, iar modul in care este prezentata este absolul exceptional, cutscene-urile si povestitorul te tin mereu aproape de Nathan si te fac sa incerci mereu sa presupui ceea ce se va intampla in continuare.
 Jocul incepe cand te trezesti grav ranit intr-un tren atarnand undeva pe o stanca. Asta se intampla putin dupa cateva misiuni. Defapt toul incepe cand te intalnesti cu Chloe Frazer si Harry Flynn care iti propun sa furi o lampa  dintr-un muzeu din Istanbul. Aceasta lampa este foarte importanta deoarece a fost folosita pentru a transporta o piatra numita Chintamani, daca nu gresesc, din legendarul oras Shambala(bineinteles pe vremea lui Marco Polo). Pana la urma reusesti sa furi si lampa , cete va calauzi in drumul spre Shambala.In timpul furtului  Harry te tradeaza si ajungi la... puscarie. Lui Chloe i se face mila insa de tine si-l contacteaza pe Victor Sullivann, care te scoate de la racoare numai el stie cum. Dupa aceea pleci in cautarea pietrei Chintamani, dar mai mult nu va zic pentru a nu va strica surpriza.

Concluzie:

Jocul este genial, insa este exclusiv pentru consola PS3. Cu siguranta trebuie jucat, daca poti trece peste cateva bug-uri din multiplayer si iti plac aventurile in stilul Indiana Jones.
Admirand peisajul

Gameplay : 10
Story : 9
Multiplayer : 9
Grafica: 10
Sunet: 10


Total: 48/50
                    .scar
 




Gen: Action Adventure
Platforme: PS3
Data lansarii: 13 Oct. 2009
Producator: Naughty Dog
Distribuitor: Sony Entertainment